Сервисы:

Закриття карпового сезону 2021!

8 октября 2021 - XAXOJI
Закриття карпового сезону 2021!

Нарешті, за всі сезони буде гідний звіт!

 Всім привіт!

Минулі сезони, з ловлі карпа показали себе погано. Холості рибалки та реалізація тузиків зовсім не надихали їхати на риболовлю та куди інде. Все змінилось цієї осені, коли я зв'язався з В’ячеславом та запропонував поїхати на спортивну водойму Карпич. Водойма нова, з’явилась цього. Привабила вона нас звітами з рибалок, помірними цінами та зручностями.


Отже, в кінці вересня, забронювавши вільний сектор, почав підготовку до риболовлі. Спершу почав збирати інформацію, де та на що клює. З вибором прикорми та бойлів визначився, переважно там ловлять на ТМ Трофей. Продукцію можна придбати на самій водоймі за ціною виробника. Дуже зручно та економно, але треба заздалегідь домовитись з адміністратором водойми. Ми взяли за основу гранули та розчинні бойли з ароматом «Тигрового горіху», а на добавку з м’ясного вибрали «Криль» та «Біг Стейк».


Отож, прийшла субота, час виїзду на риболовлю. Напарник виїхав раніше, а я із-за роботи трохи пізніше. Мій шлях був довгим, але без пригод. Із-за ремонту дороги довелось їхати в об’їзд на 50км довше, але на 10 хвилин швидше. По дорозі я вже переглядав фото та відео свого напарника який вже ловив рибу, а я був все ще на пів шляху.
По приїзду на водойму, я зустрів свого напарника В’ячеслава та познайомився з адміністратором Олексієм. Він виявився дуже привітливим та гостинним чоловіком. Відразу розрахувались за сектор і за додаткові послуги. В першу чергу почав розкладати табір. В нас були дві палатки, одна для відпочинку, а друга для лабораторії та кухні, дуже зручно. У кожного було лише по два вудилища, пізніше ми зрозуміли що більше нам і не потрібно.


Прикорму готовили на “око” з кукурудзи та гранул, все 50/50. Сектор не промаркерували, наосліп завозили снасті рибальськими корабликами. Орієнтирами для нас був кордон між маркерами сектора. Першого сигналу покльовки довго чекати не довелось. Це був амур до 5 кг, такій швидкій покльовці я дуже зрадів та водночас був здивований як так швидко він клюнув. Напарник теж не відставав та спіймав амура за 5 кг. Ввечері у нас обох клювали карпи та переважно амури середньої ваги 5-6 кг.

 

І ось, коли сонце сховалось за горизонт та останні промені нас вже покинули, в мене чергова покльовка. Під час виважування я почав розуміти що на гачку щось серйозне, та попросив напарника допомогти з підхватом. Риба дуже сильна, під кладкою глибина до 1,5 метра, рибі є де розгулятися. Ми працювали злагоджено, як одна команда, тільки но карп показав себе на поверхні як напарник хутко взяв його у підхват. Ми були дуже раді, адже це був трофейний, голий карп вагою 13,2 кг. Обережно звільнили його від снасті та хутко обробили вавку антисептиком. Зробили аби які фото з ним, не хотіли довго мучити та хутчіше відпустили красеня додому.


Ніч була холодною та переважно тихою. Ми замовили розетку в сектор та опалювали електричною дуйкою. На ранок, ми прокинулися та відразу взялись перевозити свої снасті. В першу чергу, почалися покльовки амура абсолютно на всі аромати, я почав здогадуватися що в нього почався жор. Що ж поробиш, коли там той карп клюне якщо амур такий голодний. Нерідко бували дуплети карпа та амура.

 

 

Напарник попросив знайомого з сусіднього сектора поплавати його корабликом з ехолотом в нашому секторі. Виявилося, куди ми возили снасті там на дні взагалі ніяких перспектив та змін рельєфу немає. Лише за маяками починалося легке звалювання на підйом, але корчів як гадалось не було. В’ячеслав вирішив завозити снасті за маяки, справа ризикована, є ймовірність при виведені риби може заплутатись за маяки. Безстрашність мого напарника взяла верх і таки він завіз за маяки. Ризик таки дав результати, на гачок спіймався карп за 9+ кг.

Пізніше ще була покльовка хорошої риби, але як я згадував раніше “рибі є де розгулятися” і вона зайшла в рогіз. Спроби витягнути звідти були марними. Аби не травмувати рибу та дати шанс звільнитися я порадив напарнику залишити рибу та поставити вудилище на род под. Через декілька хвили прозвучав сигналізатор, але риби на гачку вже не було. Ми були розчаровані, але тішило що риба звільнилася від гачка. Протягом доби він ще взяв пару гарних трофейних риб, карпа та амура. Взагалі точка була перспективною, але засмічена, на гачок завжди попадалось коріння очерета. Весь день водойма радувала нас покльовками риби та якось не було такого щоб риба виходила у певний час. Змінювали насадки, вішали навіть два бойла по 20мм що дуже не звично в моєї риболовлі, але клювало на все.

 

Також було несподіванкою зустрітися з власником ТМ Трофей Олександром Кубай. Як виявилось мій напарник В’ячеслав протягом рибалки публікував фото у себе на сторінці фейсбук, переглянувши публікації Олександр вирішив приїхати в гості, тим паче всі сектори були зайняті рибаками переважно з Миколаївської області та ще більше він зрадів виходом амура, тому що за весь сезон його ніхто не ловив, а у нас з В’ячеславом прямо колапс з цим амуром. Ми коротко поспілкувались з Олександром, він пішов до сусідніх секторів, а ми продовжували ловити рибу. Після клопітливого дня ми дуже втомились і на ніч взагалі змотали снасті з води.

 
Добре виспавшись, встали трішки пізніше. Ранковий чай нас збадьорив, замішали залишки прикорму та знову за працю. До кінця сесії лишались лічені години тому швиденько завезли снасті та почали збирати речі. За цей час ми встигли спіймати по пару гарних рибин. Час доходив до обіду, табір майже зібрано, вудилища вимотували по-покльовці що вважаю для себе прекрасним завершенням карпового сезону 2021 про який можна тільки мріяти.

 


Які висновки я зробив для себе.
1. Дуже вразила водойма. Видно що власники вкладають все для підтримки та покращення водойми.
2. Наступного сезону обов’язково відвідаю водойму Карпич і не один раз.
3. Можливо нам не варто було використовувати зернові та лише розчинні гранули, гадаю так би ми відсікли амура та заманили лише карпа. Хоча хто зна як би воно було коли у нього був жор.


Всім дякую за увагу. До зустрічі на водоймах!

 

При копировании материала на другие ресурсы ссылка http://carpoman.com Карповая рыбалка в Украине - обязательна! - 4070115

Рейтинг: +4 Голосов: 4 1730 просмотров
Комментарии (4)